Parohia Tamadau Mare
Site-ul oficial Parohia Tămădău Mare, cu hramul Sfânta Cuvioasă Paraschiva., din Protopopiatul Lehliu al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Excursie de ziua copiluluiNoutati
01-06-2013 02:56
Sâmbătă, 1 iunie 2013, cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Parohia Tămădău Mare, a organizat o excursie în Bucureşti, pentru elevii merituoşi la disciplina Religie, în anul şcolar 2012-2013. Alături de părintele paroh Şmatoc Mihail au participat 15 elevi, dintre care 5 fac parte din familii aflate în dificultate.

Mai întâi au vizitat Muzeul Naţional Militar Regele Ferdinand I, unde elevii au fost impresionaţi de exponatele văzute, dar şi de elementele de tehnică militară modernă. Apoi s-au îndreptat spre Muzeul Naţional de Istorie a României. Aici au admirat expoziţia "Comorile Chinei", care a rămas întipărită în memoria lor prin soldaţii de teracotă, dar şi prin micile tablouri decorative datate din secolele XII-XIII. De asemenea, copiii au fost impresionaţi şi de pisaniile gravate în piatră, vechi din secolul XVI, de o importanţă majoră pentru istoria Bisericii noastre.

Suntem convinşi că această excursie a fost un imbold pentru ca, în viitor, elevii să îndrăgească şi mai mult disciplina Religie.

[]